Σπύρος Σεραφείμ

Απόψεις | 23.07.2013

Ούτε μια βόλτα δεν μπορούν να πάνε πουθενά, αφού ο αρχηγός της Αστυνομίας του κάνει αναπάντητες, σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πόλη. (Ο οποίος ανώτερος αξιωματικός περιμένει να κάνει καλά ο Σούπερμαν τη δουλειά... της Αστυνομίας και όταν δε συμβαίνει αυτό, του τη λέει κι από πάνω!)

του Σπύρου Σεραφείμ

Την ιστορική συνάντηση του Σούπερμαν και του Μπάτμαν στη μεγάλη οθόνη, για πρώτη φορά στα κινηματογραφικά χρονικά, ετοιμάζει ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης της ταινίας «Άνθρωπος από ατσάλι».

Κι η Λόις Λέιν, τι λέει για όλα αυτά; Η Λόις, ξέρετε, είναι το φλερτ του Σούπερμαν. Είναι εκείνη η όμορφη που, όμως, διαθέτει μια παρωπιδική γκαβωμάρα που δε βλέπει την τύφλα της ή δεν είναι και τόσο έξυπνη για να μπορεί να αντιληφθεί ότι ο Clark Kent και ο Superman, hello, είναι το ίδιο άτομο. Τέλος πάντων.

Ας υποθέσουμε ότι μαθαίνει το κορίτσι ότι ο Clark Kent είναι ο Superman που τον θέλει τρελά και ότι εκείνος τρώει κρυπτονίτη για πάρτη της. Και έτσι, είναι ζευγάρι, παραβλέποντας η Λόις την εμμονή του καλού της με το γυμναστήριο, το τζελ στη φράντζα και, βασικά, ότι φοράει εσώρουχο πάνω από το... κολάν. Δουλεύουν, ασφαλισμένοι με ένσημα-yeah, στην εφημερίδα Daily Planet, (αν και ζευγάρι δημοσιογράφοι είναι καταστροφή, το λέω εκ πείρας!) και το απόγευμα ζουν ως ερωτευμένοι. Αλλά όχι και τόσο ως κανονικό ζευγάρι, αφού όσο η Lois κάνει σχέδια και φτιάχνει το πρόγραμμά τους, ο καλός της, ως Superman, κυνηγιέται με κακούς στα σκοτεινά σοκάκια της Metropolis. Πηγαίνει η κοπέλα σε εστιατόριο, περιμένει, περιμένει, τρώει όλο το κουβέρ, αλλά και το σουβέρ, και της έρχεται μήνυμα στο κινητό που της λέει «καρδιά μου, υπάρχει ληστεία σε εξέλιξη στη Metropolis Bank και πρέπει να επιληφθώ. Καλή όρεξη. Να τα πούμε από βδομάδα;».

Ούτε μια βόλτα δεν μπορούν να πάνε πουθενά, αφού ο αρχηγός της Αστυνομίας του κάνει αναπάντητες, σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πόλη. (Ο οποίος ανώτερος αξιωματικός περιμένει να κάνει καλά ο Σούπερμαν τη δουλειά... της Αστυνομίας και όταν δε συμβαίνει αυτό, του τη λέει κι από πάνω!). Η Lois, έτσι, ξεμένει με τις δικές της επιθυμίες ανεκπλήρωτες και ανολοκλήρωτες, αφού ο «καρδουλένιος» της τρέχει για όλους τους άλλους, εκτός από την ίδια. Τι να του πει; «Ρε παιδί μου, δε σε θέλω, χωρίζουμε, επειδή είσαι... πολύ καλός;». Και, αντίστοιχα, τι να κάνει ο υπερήρωας; Να μη βοηθήσει τον κόσμο που τον έχει ανάγκη;

«Και τώρα, ο Σούπερμαν ετοιμάζεται για νέα ταινία, με αυτόν τον σιχαμερό άνθρωπο-νυχτερίδα», σκέφτεται η Λόις, οπότε πότε θα ξαναδεί την αγάπη της ανάμεσα σε νυχτερινά γυρίσματα, ημερήσια πλάνα, μετακινήσεις κ.λπ.;

Άρα -συγγνώμη, δηλαδή- για ποιο λόγο η Lois να μην κάνει μια αρπαχτούλα με τον Ζορό;

protagon.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα