Υγεία | 31.08.2013

«Εθνικός, και όχι μνημονιακός, στόχος είναι ο αγώνας για τα γενόσημα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 60% στη διείσδυση των γενοσήμων στην αγορά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργτιάδης. «Εθνικός, και όχι μνημονιακός, στόχος είναι ο αγώνας για τα γενόσημα» πρόσθεσε.

«Τα γενόσημα φάρμακα τα παίρνουν σε ποσοστό 70% σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι πιστοποιημένα από την Ευρώπη. «Αν πάω σε ένα γιατρό και επιμένει να πάρω φάρμακο με εμπορική ονομασία θα πω ότι αυτός ‘τα παίρνει’» τόνισε.

«Ο ΕΟΦ κάνει ελέγχους ασταμάτητα, όσο ποσοστό πιάσανε να μην είναι εντάξει στα γενόσημα τόσο πιάσανε να μην είναι εντάξει και στην εμπορική ονομασία, να μην κολλάμε με την εμπορική ονομασία» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα εργαστήρια του ΕΟΦ είναι πιστοποιημένα από το 2006 από την ΕΕ κι έχουν ανακηρυχθεί ως τα καλύτερα της Ευρώπης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα στη χώρα μας είναι να δώσουμε υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλους. «Δεν αφήνουμε κανέναν να πεθάνει στην Ελλάδα» τόνισε.

Πηγή:skai.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα