Κόσμος | 06.11.2014

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τη στήριξη της ευρωβουλευτού του γερμανικού κόμματος Ντε Λίνκε για το θέμα τωνγερμανικών αποζημιώσεων εξασφάλισε ο ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Μανώλης Γλέζος και Γκαμπριέλε Τζίμερ απηύθυναν σήμερα από κοινού πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού κι ούτε τον θεωρούμε υπεύθυνο για όσα διέπραξε το Τρίτο Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να λυθεί από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος ενώ διασαφήνισε πως πρόκειται για αποκατάσταση της δικαιοσύνης. 

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου. 

newsit.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα