Κόσμος | 31.03.2014

Αν οι κατηγορίες εναντίον της επιβεβαιωθούν, οι παραβάσεις της υπουργού επισύρουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, την επιβολή προστίμου 45.000 ευρώ

Η Γαλλίδα υπουργός Γαλλοφωνίας Γιαμινά Μπενγκιγκί είναι ύποπτη για την υποβολή πλαστής δήλωσης κληρονομιάς, ανακοίνωσε σήμερα μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Γαλλίας, η οποία παρέπεμψε την υπόθεσή της στην δικαιοσύνη.

Η Ανώτερη Αρχή για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής αποκάλυψε ότι υπάρχουν "σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την επάρκεια, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια" των δηλώσεων της υπουργού, η οποία επανεξελέγη χθες δημοτική σύμβουλος στο Παρίσι.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν το 2012, το 2013 και το 2014. Αν οι κατηγορίες εναντίον της επιβεβαιωθούν, οι παραβάσεις της υπουργού επισύρουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, την επιβολή προστίμου 45.000 ευρώ και την 10ετή απαγόρευση της εκλογής της σε δημόσια αξιώματα.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως της επικαιρότητας την ώρα που εντείνονταν σήμερα οι φήμες για έναν επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την παταγώδη αποτυχία της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στη Γαλλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν την 59χρονη Μπενγκιγκί για πλαστή δήλωση, κάτι το οποίο η ίδια "διέψευσε επισήμως". Μέχρι στιγμής η υπουργός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά την σημερινή ανακοίνωση της Ανώτερης Αρχής για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής.

enikos.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα