Κόσμος | 29.03.2016

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι είναι αξιωματικός του στρατού και ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa.

Πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο κρύβεται ένα ερωτικό θρίλερ και ενδεχομένως μία πολύ τραγική ιστορία...

Οπως φαίνεται ο αεροπειρατής τα έκανε όλα για να έρθει σε επαφή με την κύπρια πρώην σύζυγό του, η οποία λέγεται Μαρίνα Παράσχου. Ο ίδιος είναι Αιγύπτιος, αξιωματικός του στρατού και ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa. Η γυναίκα εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στον πύργο ελέγχου από όπου μιλάει με τον δράστη τηλεφωνικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής και η Μαρίνα Παράσχου που διαμένει στο χωριό Ορόκλινη ήταν παντρεμένοι και έχουν τέσσερα παιδιά. Ο άντρας έμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994, οπότε και πήραν διαζύγιο. Μάλιστα με τη Μαρίνα Παράσχου είχε αποκτήσει 5 παιδιά εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια σε δυστύχημα.  

Υπάρχει ωστόσο μία πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με την οποία από τη μετάφραση του γράμματος που έδωσε ο αεροπειρατής φαίνεται πως ζητάει και την απελευθέρωση γυναικών που βρίσκονται στις αιγυπτιακές φυλακές. 

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο δράστης λέγεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας. Τελικά όμως ο καθηγητής είναι ένας από τους επιβάτες που απελευθερώθηκαν και μάλιστα έκανε δηλώσεις στην αραβική υπηρεσία του BBC. Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή. 

Ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στην πρώην γυναίκα του. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου. 

Η στιγμή που ο αεροπειρατής δίνει το γράμμα


Ο αεροπειρατής αρχικά φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να απειλεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά εντός του αεροσκάφους. Επιβάτες που απελευθερώθηκαν ανέφεραν ότι ο άντρας κρατούσε κάτι σαν πιστόλι. Πηγές του protothema.gr αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο αεροπειρατής δεν μεταφέρει εκρηκτικά καθώς το χέρι του είναι συνεχώς κλειστό και φαίνεται να κρατάει κάτι.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έτσι μέσα στο αεροπλάνο παραμένουν οι δύο πιλότοι, ένας αξιωματικός ασφαλείας, μία αεροσυνοδός, και τρεις επιβάτες. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Η στιγμή της απελευθέρωσης των επιβατών

 

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (αρχικά ήθελε να πάει Τουρκία, αλλά δεν έφταναν τα καύσιμα) καθώς ένας επιβάτης απείλησε τον πιλότο. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

 


 

 

Πηγή: newsit.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα