Αθλητισμός | 29.03.2016

Η Φοιτητική Ομάδα Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας “Φυλή εξ Αίματος” του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, «Aνεμόμυαλοι Club» και με την υποστήριξη της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, απευθύνουν πρόσκληση σε κοινή δράση και ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση και αύξηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Η κοινή μας δράση όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν έχει κατορθώσει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό αιμοδοτών και μαζί μπορούμε να αυξήσουμε τους δότες μυελού των οστών.
Πρόσφατα ένα μέλος, εθελοντής  δότης και φίλος της “Φυλή εξ Αίματος” διεγνώσθη με μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, το οποίο θα του εξελιχθεί αργά ή γρήγορα σε λευχαιμία, δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη δότης και ένα σπάνιο στοιχείο του αίματος του, του καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εύρεση κατάλληλου μοσχεύματος.

Σήμερα λοιπόν είναι ο φίλος μας, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος ή και εμείς, αφού ποτέ δεν ξέρεις πως και πότε θα εμφανιστεί λευχαιμία. Οι Έλληνες ακόμη δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένοι και φοβούνται μόνο στη σκέψη της διαδικασίας να γίνουν δότες, ενώ είναι τόσο απλό να σώσουν τον συνάνθρωπό τους. Η διαδικασία πλέον έχει αλλάξει! Η λήψη δείγματος γίνεται απλά μέσω λήψης στοματικού επιχρίσματος (σάλιο), ενώ στην περίπτωση που βρεθεί συμβατός δότης η διαδικασία λήψης μυελού των οστών γίνεται και με την αιμοδοσία, όπου συλλέγονται προγονικά αιμοποιητικά κύτταρα από το αίμα.

Σας προσκαλούμε το τριήμερο 5, 6 και 7 Απριλίου για την ενημέρωση και λήψη δειγμάτων μυελού των οστών στο χώρο της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου, στο κεντρικό κυλικείο του πανεπιστημίου. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για χάρη όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δίνουν την δική τους «μάχη». Τη ζωή δε μπορούμε να την αγοράσουμε… Μπορούμε όμως να τη χαρίσουμε απλόχερα, δίνοντας μόνο λίγο αίμα!!!"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα