Κρήτη | 31.05.2013

3 + 9 τα εργατικά ατυχήματα τις τελευταίες ημέρες - Την παντελή απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και την ανθρώπινη αμέλεια υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Ολοένα και συχνότερα καταγράφονται εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με πολλές από τις περιπτώσεις να καταλήγουν δραματικά βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, συναδέλφους και οικείους και ταυτόχρονα εγείροντας πολλαπλά ερωτηματικά σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Τα τρία εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έρχονται να προστεθούν στα εννιά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, αποδεικνύοντας τη γύμνια του κράτους που αδυνατεί να ενεργοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς στο πλαίσιο της πρόληψης.

"Τα τρία  εργατικά ατυχήματα προστέθηκαν στα 9 των προηγούμενων ημερών και καταδεικνύουν την αδυναμία κρατους και των ελεγκτικών μηχανισμών να δημιουργήσουν αναχώματα για την ασφάλεια των εργαζομένων" - είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης.

"Να ευχηθούμε οι τρεις συνάδελφοι να γυρίσουν κοντά μας γρήγορα, όμως αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δε λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αυτό το φαινόμενο θα είναι συχνό και το επόμενο διάστημα" - είπε ο πρόεδρος του ΕΚΗ, ο οποίος πέραν του μεγάλου μεριδίου της ευθύνης των ελεγκτικών μηχανισμών, αναγνώρισε και την ευθύνη του ίδιου του εργαζόμενου που πρέπει να μην αμελεί την προσωπική του ασφάλεια. Είναι όμως αυτό εφικτό όταν οι θέσεις εργασίας είναι δυσεύρετες;

"Ψάχνοντας το μεροκάματο δε σκέφτονται ούτε την ίδια τους τη ζωή. Υπάρχει αμέλεια αλλά προκύπτει από την ανέχεια" - σχολίασε ο κ.Βαρδάκης.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα