Αθλητισμός | 28.03.2016

Την επίθεση για την άνοδο κορυφώνει ο ΟΦΗ με το αμυντικό κομμάτι να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για προσέγγιση της κορυφής.

Η ανωτερότητα του ΟΦΗ και το ποιοτικό «χάσμα» που τον χωρίζει με τις υπόλοιπες ομάδες του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής εκφράζεται παραστατικότερα μέσα από τις νίκες με μεγάλα σκορ όπως το τελευταίο αποτέλεσμα με τον Εθνικό, και με το ωραίο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει.

Υπάρχει ωστόσο ένα εξίσου στοιχείο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο στις τελευταίες αναμετρήσεις, και ιδιαίτερα στην «τρίλιζα» νικών που συμπληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στοιχείο που έχει να κάνει με την αμυντική αξιοπιστία που προστίθεται ως βασικό «όπλο» στην προσπάθεια για προσέγγιση της πρώτης θέσης.

Το ότι τα γκολ των Φραγκουλάκη και Περογαμβράκη στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αστέρα Βάρης και Επισκοπή αντίστοιχα, έπιασαν τόπο και μεταφράστηκαν σε τρίποντα, είχε να κάνει με τη διατήρηση του «μηδέν» και την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας.

Ο ΟΦΗ τα καταφέρνει περίφημα στο συγκεκριμένο τομέα έχοντας να δεχτεί γκολ 421 λεπτά.

Η εστία για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έχει κρατηθεί απαραβίαστη τέσσερα παιχνίδια.

Το τελευταίο γκολ που δέχτηκαν οι «ασπρόμαυροι» ήταν από τον Ζανελάρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Κρουσώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο όταν είχε μείνει πίσω στο σκορ στο 21’.

Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με Ιάλυσο (0 – 0), Αστέρα Βάρης (0 – 1), Επισκοπή (0 – 1), Ερμή Ζωνιανών (4 – 0) στις οποίες ο Δερμιτζάκης δεν χρειάστηκε να μαζέψει καμία φορά τη μπάλα από τα δίχτυα, με ευθύνη του ιδίου αλλά και συνολικότερα της άμυνας της ομάδας.

Η σωστή ανασταλτική λειτουργία έχει ιδιαίτερη σημασία για μια ομάδα με επιθετικό πνεύμα όπως ο ΟΦΗ που δημιουργεί ευκαιρίες, περιορίζει μόνιμα τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο, και σκοράρει με κάθε τρόπο.

Συμπτωματικά το μοναδικό ματς που δεν σκόραραν οι «ασπρόμαυροι» μετά την έλευση Νιόπλια, ήταν και το καλύτερο τους σ’ αυτό το διάστημα (το 0 – 0 με τον Ιάλυσο), όταν οι φάσεις στην αντίπαλη εστία διαδέχονταν η μία την άλλη.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί.

Η αμυντική ασφάλεια που εκπέμπει η κρητική ομάδα είναι απαραίτητη ακριβώς για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η απόλυτη υπεροχή που τη διακρίνει.

Και η συνέχιση της θα είναι το «κλειδί» για να μπορέσει να φτάσει στον υπερβατικό – όπως εξελίχθηκε μετά τον μέτριο πρώτο γύρο – στόχο της ανόδου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα