Κόσμος | 01.08.2014

Τρεις οι νεκροί, μέχρι στιγμής, και βιβλικές καταστροφές

Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες που πλήττουν τη Βουλγαρία λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Εικόνες βιβλικής καταστροφές σε πολλές πόλεις της βόρειας, δυτικής και κεντρικής χώρας.

Ο όγκος του νερού έχει ανέλθει στα 50 - 200 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στη Βράτσα, στη Μοντάνα, στη Βίντιν και σε άλλες περιφέρειες του βορρά.

Ύστερα από τον τραγικό χαμό μιας 61χρονης γυναίκας και του 39χρονου γιου της σε χείμαρρο στο χωριό Βρανίλοφτσι πριν από τρεις μέρες, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε νεκρός ένας 20χρονος βοσκός που είχε χαθεί κοντά στο χωριό του, στην περιφέρεια Βράτσα.

Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν σπίτια, γέφυρες και δρόμοι και πνίγηκαν ζώα στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και στο δήμο Ροδόπης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότεροι από 30.000 συνδρομητές της εταιρίας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας QEZ, της δυτικής και της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, επειδή από τις πλημμύρες προκλήθηκαν καταστροφές στους αγωγούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Το μεσημέρι οι βροχές σταμάτησαν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ωστόσο, η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να συνεχίσει από τα δυτικά μέχρι την Κυριακή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων προειδοποιεί για πιθανές νέες πλημμύρες με κίνδυνο να ανέβει η στάθμη των υδάτων του Στρυμόνα, του Νέστου, του Άρδα και του Έβρου, καθώς και ποταμών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

in.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα