Υγεία | 31.10.2014

Δύο ύποπτα κρούσματα στη χώρα

Οι υγειονομικές αρχές στο Μάλι έχουν τεθεί σε συναγερμό υπό το φόβο δυο νέων κρουσμάτων Έμπολα. Πρόκειται για δυο ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό αφού ήρθαν σε επαφή με το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από την ασθένεια στο Μαλί την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με μια επιδημιολογική έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του νηπίου από την Γουινέα στο Μάλι μαζί με την γιαγιά του, την πεντάχρονη αδελφή του και τον θείο του και δείχνει ότι ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους συνολικά, 57 εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από τις 84 επαφές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα μόνο ένα πρόσωπο ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν.

Παράλληλα έχουν γίνει εξετάσεις σε ακόμη τέσσερα ύποπτα κρούσματα, με τρία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το τέταρτο.

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα