Αθλητισμός | 13.01.2016

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου - Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και ο Α.Ο. Λασιθίου, με τη συνεργασία, υποστήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2016.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2016 περιλαμβάνει, αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, αγώνες επίδειξης σφαιροβολίας, αλμάτων σε μήκος, σε ύψος και το πρόγραμμα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Kids’ Athletics

1)  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ   24   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  -   ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου (Κιτροπλατεία), με ώρα έναρξης 12.00.

2)  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  –  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  –  ΗΛΙΚΙΕΣ *

1-2 ΜΙΝΙ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   900 μ. 2005 – 06 - 07

3-4 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Β΄     900 μ. 2003 -  04

5-6 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Α΄   1.800 μ. 2001 – 02

7 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ              1.800 μ. 1999 - 00

8 ΠΑΙΔΩΝ                     2.700 μ. 1999 - 00

9 ΝΕΑΝΙΔΩΝ                2.700 μ. 1997 - 98

10 ΕΦΗΒΩΝ                   3.600 μ. 1997 - 98

11 ΓΥΝΑΙΚΩΝ  Β΄           3.600 μ. 1994 – 95 - 96

12 ΑΝΔΡΩΝ     Β΄              5.400 μ. 1994 – 95 - 96

13-14 ΑΝΔΡΩΝ -  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  5.400 μ. 1993  και  μεγαλύτεροι

* Οι αθλητές - αθλήτριες από την κατηγορία ΠΠ-ΠΚ Α΄ και μεγαλύτεροι - ες έχουν δικαίωμα, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην αμέσως ανώτερη ηλικιακή κατηγορία και φυσικά σε απόσταση μεγαλύτερη από την κατηγορία τους (π.χ. οι Κορασίδες να αγωνιστούν στα 2.700μ. Νεανίδων, φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα υπολογιστούν για την κατάταξη και την απονομή στην κατηγορία Νεανίδων).

Β)  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

1) Σε κάθε μία από τις δεκατέσσερις κατηγορίες, οι τρεις (3) καλύτεροι αθλητές – τριες από κάθε σωματείο, κατά τον τερματισμό του αγώνα, αποτελούν τη βαθμολογούμενη ομάδα του.

2) Το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλυτέρων αθλητών-τριών κάθε σωματείου αποτελεί την ομαδική βαθμολογία του. Τα σωματεία κατατάσσονται με πρώτο (1ο) αυτό που έχει τη μικρότερη ομαδική βαθμολογία, 2ο αυτό που έχει την αμέσως μεγαλύτερη κ.ο.κ.

3) Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται εκείνη πού ο 3ος αθλητής-τρια της τερμάτισε σε καλύτερη θέση.

Γ)  ΕΠΑΘΛΑ :

1) ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες σε κάθε μία από τις δεκατέσσερις παραπάνω κατηγορίες  θα απονέμονται  μετάλλια και διπλώματα. Στον 4ο – 5ο και 6ο  νικητή των κατηγοριών ΠΠ – ΠΚ Β΄ και ΜΙΝΙ, θα απονέμονται διπλώματα.

2) ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Στα τρία (3) πρώτα σωματεία της ομαδικής κατάταξης κάθε κατηγορίας θα απονέμονται διπλώματα.

3)  ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ:

1-2 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Β΄     2003 -  04

3-4 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ   Α΄   2001 – 02

5-6 ΠΑΙΔΩΝ -  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ                       1999 - 00

7-8 ΕΦΗΒΩΝ -  ΝΕΑΝΙΔΩΝ                       1997 - 98

9 ΑΝΔΡΩΝ                            1996 και  μεγαλύτεροι

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

1) ΠΠ-ΠΚ Β΄:  ΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΚΙΛΑ

Οι 3 πρώτες βολές με 2 κιλά  και οι 3 επόμενες με 3 κιλά. Το άθροισμα των δύο καλύτερων  βολών με κάθε όργανο είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 2 + 2 βολές = 4 βολές)

2)  ΠΠ-ΠΚ Α΄ -  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ:  ΜΕ 3 ΚΑΙ 4 ΚΙΛΑ Οι 3 πρώτες βολές με 3 κιλά και 3 επόμενες  με 4 κιλά Το άθροισμα των δύο καλύτερων  βολών με κάθε όργανο είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 2 + 2 βολές = 4 βολές)

3)  ΠΑΙΔΕΣ   ΜΕ 4 ΚΑΙ 5 ΚΙΛΑ – ΕΦΗΒΟΙ ΜΕ  5 ΚΑΙ 6 ΚΙΛΑ

ΠΑΙΔΕΣ:  Οι 3 πρώτες βολές με 4 κιλά και οι 3 επόμενες  με 5 κιλά

ΕΦΗΒΟΙ: ΟΙ 3 πρώτες βολές με 5 κιλά και οι 3 επόμενες  με 6 κιλά

Το άθροισμα των δύο καλύτερων  βολών με κάθε όργανο είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 2 + 2 βολές = 4 βολές)

4) ΑΝΔΡΕΣ  ΜΕ  6  ΚΑΙ 7.260  ΚΙΛΑ

Οι 3 πρώτες βολές με 6 κιλά και οι 3 επόμενες  με 7.260 κιλά Το άθροισμα των δύο καλύτερων  βολών με κάθε όργανο είναι η επίδοση του αθλητή και με το άθροισμα αυτό γίνεται η κατάταξη των αθλητών (προσθέτουμε 2 + 2 βολές = 4 βολές)

Γ) ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις πρώτους αθλητές – αθλήτριες σε κάθε μια από τις εννιά παραπάνω κατηγορίες, ξεχωριστά για τα αγόρια και τα κορίτσια, θα απονέμονται μετάλλια και διπλώματα.

4) ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΑΛΜΑΤΟΣ  ΣΕ  ΜΗΚΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΦΟΡΑ

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ

1-2 ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄ - Β΄     1999 - 2004

3-4 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ – Β΄   1999 - 2004

5-6 ΑΝΔΡΩΝ              1998  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ

7-8 ΓΥΝΑΙΚΩΝ                1998 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αθλητές – αθλήτριες θα  αγωνίζονται όλοι με 3 άλματα άνευ φοράς και στη συνέχεια οι 3 καλλίτεροι σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, με 1 άλμα ακόμα. Το άλμα θα πραγματοποιείται με τα δύο πόδια από σταθερό σημείο (πέτρα ή σκαλοπάτι ή από τον αναστολέα της σφαιροβολίας) και η προσγείωση θα είναι στην άμμο της παραλίας.

Γ) ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

1)  ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

- Θα υπάρχει  ατομική κατάταξη, σύμφωνα με το καλύτερο άλμα κάθε αθλητή – αθλήτριας σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες

1)  Παίδων – Παμπαίδων Α΄ - Β΄

2)  Κορασίδων  -  Παγκορασίδων Α΄ - Β΄

3)  Ανδρών

4)  Γυναικών

2)  ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Για να υπάρχει ομαδική κατάταξη σωματείων θα πρέπει το σωματείο να συμμετέχει με 3 τουλάχιστον αθλητές (αγόρια) ή 3 τουλάχιστον αθλήτριες (κορίτσια). Η ομαδική κατάταξη σωματείων θα υπολογίζεται σύμφωνα με τα παρακάτω:

1)  Σύμφωνα με το άθροισμα από την επίδοση των 3 καλυτέρων  αθλητών (αγόρια) και από τις δύο κατηγορίες μαζί (Α + Π / ΠΠ Α΄ - Β΄ Σύμφωνα με το άθροισμα από την επίδοση των 3 καλυτέρων αθλητριών (κορίτσια) και από τις δύο κατηγορίες μαζί (Γ + Κ / ΠΚ Α΄ - Β΄).

Δ)  ΕΠΑΘΛΑ :

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες, σε κάθε μία από τις οκτώ παραπάνω  κατηγορίες  θα απονέμονται  μετάλλια και διπλώματα.

4) ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ  ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ:

Α)  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   –  ΗΛΙΚΙΕΣ

1-2 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Α΄ - Β΄      2001 - 2004

3-4 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ – Β΄   2001 - 2004

Β) ΤΡΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αθλητές – αθλήτριες θα  αγωνίζονται ΣΥΝΟΛΙΚΑ με ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΛΜΑΤΑ (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ) Εάν κάνουν 3 άκυρα άλματα στο ίδιο ύψος τότε ολοκληρώνουν τον αγώνα. Το αρχικό ύψος και στη συνέχεια τα διαδοχικά ύψη θα καθοριστούν την ημέρα των αγώνων.

Γ) ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

- Θα υπάρχει  ατομική κατάταξη, ανάλογα με το καλύτερο άλμα κάθε αθλητή – αθλήτριας σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες και σύμφωνα με τους αντίστοιχους κανονισμούς:

1)  Παμπαίδων Α΄ - Β΄

2)  Παγκορασίδων Α΄ - Β΄

Δ)  ΕΠΑΘΛΑ :

 Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίας  θα απονέμονται  μετάλλια και διπλώματα.

Ε)  ΕΠΙΔΕΙΞΗ  ΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ

Στα πλαίσια της επίδειξης του αγωνίσματος, θα διεξαχθούν από δύο πανελληνιονίκες αθλητές  ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΛΜΑΤΑ ΣΕ ΥΨΟΣ.

5) ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στα αγωνίσματα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής  οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ Στα πλαίσια της προσέλκυσης νέων αθλητών – τριών στα σωματεία στίβου, επιτρέπεται η συμμετοχή ανεξάρτητων αθλητών - τριών και μαθητών – μαθητριών «χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.», με την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν στη γραμματεία επίσημο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Οι ανεξάρτητοι αθλητές – τριες συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες, στην κατάταξη και στην απονομή των επάθλων.

β) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν μέχρι την ΤΡΙΤΗ 19 Ιανουαρίου με email:  lrafailakis@gmail.com και mkaloud@gmail.com

Ο σκοπός των αρχικών δηλώσεων είναι,  να διερευνηθεί ο αριθμός συμμετοχών σε κάθε αγώνισμα μήπως χρειαστεί τροποποίηση του προγράμματος, ειδικά για τις κατηγορίες που αγωνίζονται ταυτόχρονα.  Επίσης να προγραμματιστεί η μετακίνηση των σωματείων με τα λεωφορεία που θα εξασφαλίσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου - Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου  (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.). 

Οι ΤΕΛΙΚΕΣ δηλώσεις συμμετοχής (με τις απαραίτητες και πιθανές τροποποιήσεις στις συμμετοχές) θα γίνονται στην αίθουσα κλήσης, που θα βρίσκεται στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

 Τα πινάκια θα κλείνουν 30΄ πριν απ’ την έναρξη κάθε αγωνίσματος. Οι αριθμοί των αθλητών θα δίνονται στην αίθουσα κλήσης

γ)  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

 - Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  έκδοσης  2016 – 2017.

- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

δ)  ΙAΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Οι αθλητές – τριες θα παρουσιάζουν υποχρεωτικά στην αίθουσα κλήσης, το δελτίο τους νόμιμα θεωρημένο από ιατρό.

Οι αθλητές – τριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πρέπει, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες για να διαπιστωθεί ότι μπορούν να αγωνιστούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους και να καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία των αγώνων

ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ  ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ Η  ΣΧΕΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα