Κρήτη | 28.02.2013

Το πρόγραμμα, διάρκειας 30 ωρών και ωράριο διδασκαλίας από την Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη 5 ώρες για τον κάθε κύκλο σπουδών εβδομαδιαίως, αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος,

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων ευχαριστεί και δημόσια την κ. Παπαδογιαννάκη Κων/να, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Βάμου, η οποία εντάχθηκε εθελοντικά στο διδακτικό προσωπικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων από τις 16/12/2012 έως τις 17/01/2012, προκειμένου να διδάξει τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου σπουδών Περιβαλλοντική Αγωγή με θέμα: «Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση. Αειφορική διαχείριση απορριμμάτων» στο πλαίσιο του Επιστημονικού Γραμματισμού που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 30 ωρών και ωράριο διδασκαλίας από την κ. Παπαδογιαννάκη Κωνσταντίνα 5 ώρες για τον κάθε κύκλο σπουδών εβδομαδιαίως, αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, Εξοικονόμησης ενέργειας, Επαναχρησιμοποίησης  και Ανακύκλωσης, καθώς και την απόκτηση δεξιοτήτων για την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Ενδεικτικά συζητήθηκαν θέματα όπως: Σύγχρονα Περιβαλλοντικά προβλήματα, τρόποι δράσης προστασίας του περιβάλλοντος σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, η σημασία της μείωσης-επαναχρησιμοποίησης- ανακύκλωσης απορριμμάτων για την εξοικονόμηση  φυσικών πόρων,  καθώς και τη σημασία ανάληψης ατομικής ευθύνης απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Επίσης, οι εκπαιδευόμενοί  μας παρακολούθησαν   παρουσίαση  του  Κ.Π.Ε. Βάμου την οποία υλοποίησε  και συντονίζει το Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:  « Αλλάξτε συμπεριφορές…ΑνακυκλωS.O.S.τε!» και συμμετείχαν σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης  «άχρηστων» υλικών.

Ακόμα, στο πλαίσιο της Πολιτισμικής -Αισθητικής Αγωγής που διδάσκεται στα ΣΔΕ υλοποίησαν project με θέμα: «Χριστούγεννα με ανακύκλωση» και οι  κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές προσφέρθηκαν στο Αννουσάκειο θεραπευτήριο.

Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Π.Ε. Βάμου και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό κ. Παπαδογιαννάκη Κωνσταντίνα η οποία με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παρείχε με την άρτια επιστημονική της κατάρτιση πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες στους εκπαιδευόμενούς μας.

 Η Διευθύντρια του ΣΔΕ Χανίων
                                                                   
 Βενετία Δασκαλάκη-Καρδαμάκη
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα