Κρήτη | 03.02.2014

Συνάντηση Δεικτάκη – Κουράκη – Επί τάπητος το φράγμα στην περιοχή “Λαδούκος”

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Ιωάννη Κουράκη συζητήθηκε το θέμα για το έργο: «Φράγμα στην περιοχή Λαδούκος» (του πρώην Δήμου Τεμένους και νυν Δήμου Ηρακλείου).

Στη συνάντηση μετείχε ο Δ/ντής Λοιπών Αναπτυξιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε. κ. Θέμης Μαγκανάς.

Το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά ενταχθεί από τον ΟΑΝΑΚ στο Πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» ενώ τώρα χρηματοδοτείται από το έργο «Έργα Ορεινής Υδρονομίας Ποταμού Γιόφυρου» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με τον καθορισμό τιμής μονάδος για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, το έργο είναι ώριμο για άμεση δημοπράτηση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και από τις δύο πλευρές συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική προστασία του Γιόφυρου όσο και στην αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών ενός μεγάλου τμήματος της αγροτικής περιοχής του Δήμου Ηρακλείου.

Σημειώνεται δε ότι το φράγμα Λαδούκου εντάσσεται στο συνολικό Πρόγραμμα του Οργανισμού που αφορά σε 30 και πλέον φράγματα και λεκάνες εκτόνωσης και κατακράτησης φερτών τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και ως αποθηκευτικός χώρος για άρδευση. Η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη μέσω της ΣΑΕΠ 002 με ΚΑ 2002ΕΠ00200003.

Σε κοινή τους δήλωση τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης τόνισαν την αναγκαιότητα των έργων και ότι θα ευρίσκονται σε συνεργασία ως προς την ολοκλήρωση τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα