Κόσμος | 29.03.2016

Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια, η οποία φέρεται να είναι η πρώην συζυγός του

Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στηνΚύπρο. Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια, με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου, εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο.

Ο άντρας ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα και οι πληροφορίες για την ιδιότητά του είναι συγκεχυμένες. Αλλα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική και άλλα ότι είναι φοιτητής στην Ατλάντα.

Το βέβαιο είναι ότι ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στη γυναίκα. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου. 

Ο αεροπειρατής φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του.

Ολοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Η στιγμή της απελευθέρωσης των επιβατών 
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φέρεται να φορούσε. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

 

 

protothema.gr

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα