Αθλητισμός | 01.08.2013

93 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα

Όπως έγινε γνωστό από «κύκλους» της ΕΠΟ οι μόνες ομάδες που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν και δεν το έπραξαν ήταν ο Πέλοπας Κιάτου και ο Θρασύβουλος. Κατά τα άλλα, από τη Football League ήρθαν στη νέα κατηγορία η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ενώ οι Πανηλειακός, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Γλυφάδα που υπολογίζονταν για τη Γ' Εθνική προβιβάστηκαν με χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ στη Football League.

Επομένως με τα παραπάνω δεδομένα μιλάμε, επί του παρόντος, για 93 συμμετέχουσες ομάδες στην πρώτη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία της χώρας. Όμως αυτά είναι πολύ πιθανό ν' αλλάξουν και ο αριθμός ν' αυξηθεί. Διότι 1ον) την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της ομοσπονδίας για τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, που πιθανότατα θα δικαιωθεί και θ' αποτελέσει τον 94ο σύλλογο ενώ 2ον) είναι πιθανό η Κέρκυρα και η Δόξα Δράμας επίσης να μετάσχουν στην κατηγορία. Η πρώτη, που θα έχει ομάδα και στη Football League (συγχώνευση ΑΟ Κέρκυρας - Κασσιώπης), εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής ως ΓΣ Κέρκυρας (επί της ουσίας ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ), ενώ από τη Football League υπήρξε ενημέρωση ότι οι «μαυραετοί» ίσως να... κατηφορίσουν και αυτοί. Για τις δύο εν λόγω ομάδες θα υπάρξει μια άτυπη παράταση μέχρι τη Δευτέρα.

Ο καταρτισμός των Ομίλων

Όταν στη διάρκεια της ερχόμενης υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα η επιτροπή του πρωταθλήματος θα συνεδριάσει για ν' αποφασίσει το πώς θα καταμερίσει τις ομάδες στους 6 ομίλους. Ο καταρτισμός θα περάσει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε ακολούθως να οριστεί το πότε θα γίνει η κλήρωση. Επίσης, σε 5ο-6ο (της ΑΕΚ) ο καταμερισμός των συλλόγων θα γίνει με κλήρωση, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν τελικά οι οχτώ ομάδες της Κρήτης διασπαστούν ή όχι σε δύο ομίλους.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα