Κόσμος | 29.03.2016

Μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τρομοκρατία

Δύο ύποπτοι για τρομοκρατία, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές, φέρονται να είχαν περάσει από το λιμάνι του Μπάρι.

Κατά στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελία του Μπάρι, τα δυο πρόσωπα αυτά φέρονται να συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατία και είχαν περάσει πρόσφατα από το σημαντικό αυτό λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Πρόκειται για δύο Ιρακινούς υπηκόους, τους Μουχάμαντ Ματζίντ και Ρίντα Σουάν Τζαλάλ. Ο πρώτος συνελήφθη στα τέλη του 2015. Η αστυνομία κατέσχεσε στην έφοδό της στοιχεία που τον συνέδεαν με εξτρεμιστή ιμάμη του Μόλεμπεκ.

Ο Τζαλάλ συνελήφθη προ ημερών στο λιμάνι του Μπάρι καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, στις 5 Αυγούστου του 2015, οι ιταλικές αρχές δεν του είχαν επιτρέψει να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ελλάδα. Νωρίτερα, σύμφωνα με ιταλικές δικαστικές πηγές, ο Τζαλάλ είχε ρωτήσει τουριστικό γραφείο της Κάτω Ιταλίας πόσο θα κόστιζαν είκοσι αεροπορικά εισιτήρια από το Ιράκ για το Παρίσι.

Κατά πληροφορίες, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το λιμάνι του Μπάρι χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί ως κέντρο για την αποστολή πλαστών εγγράφων που καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών.Πηγή: ethnos.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα