Κρήτη | 31.05.2014

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να προσθαλασσωθούν μόνο ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ)

Δρομολογημένες είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι διαδικασίες για την προσθαλάσσωση των πρώτων υδροπλάνων στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου σύντομα αναμένεται να εκτελεστούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Στο ίδιο πνεύμα, και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου εργάζεται για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του υδατοδρομίου και του χώρου υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών. Η εγκατάσταση οικίσκου 30 τ.μ. για την εξυπηρέτηση του κοινού με μηχανήματα και εξοπλισμό θα πραγματοποιηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ.  

Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει ήδη δρομολογήσει την αδειοδότηση σε Κέρκυρα, Παξούς, Ερείκουσα, Οθωνούς, Λαύριο, Πάτρα και Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο).

Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε την άνοιξη του 2014 να βρίσκει πολλές περιοχές της χώρας με τις κατάλληλες υποδομές για την εκτέλεση προγραμματισμένων πτήσεων με υδροπλάνα, αυτές θα αντικατασταθούν από τις δοκιμαστικές, τις οποίες θα ακολουθήσουν μόνο πτήσεις τσάρτερ που θα εκτελεστούν για να γνωρίσει ο κόσμος το νέο αυτό μέσο.

Δύο είναι οι εταιρείες που ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο, με τη μία να έχει και προτέρα εμπειρία εκτελώντας πτήσεις το 2004 σε νησιά του Ιονίου («Ελληνικά Υδατοδρόμια» που συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία «Κ2 Smart Jets»). Τόσο η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» όσο και η «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A.» προσανατολίζονται σε κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό έχοντας πλέον αποδεχθεί ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα αποτελέσουν πραγματικότητα του φετινού καλοκαιριού.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα