Κόσμος | 02.09.2013

Οι ταλιμπάν πυρπόλησαν φορτηγά τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ...ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε τρεις καμικάζι και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις

Ομάδα καμικάζι και ενόπλων ταλιμπάν επετέθη το πρωί εναντίον της αμερικανικής βάσης Τορχάμ στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα πακιστανικά σύνορα, ανακοίνωσαν τοπικοί και δυτικοί αξιωματούχοι.

"Σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις κοντά στην προκεχωρημένη επιχειρησιακή βάση στην επαρχία του Νανγκαρχάρ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου της Διεθνούς Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, διευκρινίζοντας ότι δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος της Isaf, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Ομάδα καμικάζι επετέθη εναντίον αμερικανικής βάσης στο Τορχάμ", η οποία αποτελεί κόμβο για τη διέλευση των φορτηγών τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν", δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας του Ντανγκαρχάρ.

Οι ταλιμπάν "πυρπόλησαν φορτηγά τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ...ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε τρεις καιμκάζι και τις αφγανικές και αμερικανιοκές δυνάμεις", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι τρεις καμικάζι σκοτώθηκαν. "Η επίθεση τερματίσθηκε και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο".

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των αφγανών ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

real.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα