Κρήτη | 13.03.2015

Συνάντηση Ανδρέα Ξανθού με την Μαίρη Λιονή

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και συζήτησαν για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το Νομό Ρεθύμνου.

Για το θέμα της επέκτασης και αναβάθμισης του ΧΥΤΑ Αμαρίου η κ. Μ. Λιονή ενημέρωσε τον κ. Ξανθό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου θα είναι από τις πρώτες περιοχές που θα εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς διαθέτει ολοκληρωμένες μελέτες. Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης έχει δεσμεύσει ποσό 108 εκ. ευρώ από το τομεακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Υπουργείου. Αναγνωρίστηκε, επίσης, και από τις δυο πλευρές η ανάγκη για εξεύρεση νέου χώρου και χρηματοδότηση της μελέτης για νέο ΧΥΤΥ αφού ο ΧΥΤΑ Αμαρίου θα έχει κορεστεί σε 8-10 χρόνια.

Η κ. Μ. Λιονή αναφέρθηκε στα απαραίτητα έργα στο λιμάνι Ρεθύμνου που αφορούν την προστασία του προσήνεμου μώλου και την κρουαζιέρα τις μελέτες των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με προϋπολογισμό 871.000 ευρώ. Σχετικά με το φράγμα στον Πλατύ Ποταμό τονίστηκε ότι έχουν εγκριθεί οι μελέτες του έργου που στοχεύει να αρδεύσει 45.000 στρέμματα στους Δήμους Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Επισημάνθηκε η ανάγκη για μια ενημερωτική σύσκεψη με τον Δήμο Αμαρίου και τους φορείς της περιοχής ώστε μέσω της αναζήτησης των βέλτιστων λύσεων το έργο να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Για το θέμα της Σχολής Ασωμάτων ο κ. Α. Ξανθός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Αμαρίου, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Σιβρύτου και Σφακίων για την αναβάθμιση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και τη λειτουργία του ως «Μεσογειακού Κέντρου Αιγοπροβατοτροφίας και Γενετικής Βελτίωσης Επιτόπιων Φυλών».

Ο κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα προώθησης λύσεων σε όλα τα κρίσιμα τοπικά θέματα σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία ενώ, παράλληλα, θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Νομού.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα