Υγεία | 14.03.2015

Σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας.

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ και της επιχορήγησής του αναμένεται να συζητηθεί, το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αντρέας Ξανθός κάλεσαν εκτάκτως τους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ για το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το ακριβές θέμα της σύσκεψης δεν είναι γνωστό. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συζήτηση που αφορά τη γενναία περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Οργανισμού για τον τρέχοντα μήνα. Η τακτική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ.

Ο Οργανισμός θα έπρεπε να συγκεντρώνει κάθε μήνα από τα ασφαλιστικά ταμεία περί τα 300 εκατ. ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο δεν συγκεντρώνει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα η υστέρηση προς τον ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, χρήματα που εισπράχθηκαν για τον  ΕΟΠΥΥ δεν έχουν αποδοθεί. Το θέμα θα συζητηθεί σε δεύτερη σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη στο υπουργείο, με τη συμμετοχή όχι μόνο στελεχών του ΕΟΠΥΥ αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.

Πάντως, αν οι πληροφορίες για περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Μαρτίου επαληθευθούν, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

Στο μεταξύ, ως τη Δευτέρα είναι πιθανόν να έχει οριστεί ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι στιγμής επικρατέστερος για τη θέση είναι ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χλέτσος.

 

tovima.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα