Κρήτη | 02.05.2013

Ρωσικό "παρών" στις εκδηλώσεις

Η επέτειος λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζεται στις 9 Μαΐου στα Χανιά, με εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

Από την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα θα συμμετέχουν :

1) ο Α' Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. VLADIMIR PANASYUK
2) ο Βοηθός Ρώσου Ακολούθου Άμυνας της Πρεσβείας της Ρωρισκής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Συνταγματάρχης κ. KLIMKOVICH ANDREY

Το πρόγραμμα


Α.  ΓΕΝΙΚΑ
1. Από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου 2013 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων – Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. σ’ ολόκληρο το Νομό.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων της χώρας καθώς και των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Β.  ΕΙΔΙΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ  9  ΜΑΪΟΥ 2013

   α) 11:30 – Ηρώο Πεσόντων

   Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων καθώς και όποιο εκπρόσωπο Νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την  εορτή αυτή.

   β) 12:00 – Κοιμητήριο Αγίου Λουκά - Μνημείο πεσόντων Ρώσων στρατιωτικών

- Επιμνημόσυνη Δέηση.
- Κατάθεση στεφάνων (μόνο από τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Χανίων).
- Ενός λεπτού σιγή.
- Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ελλάδος και Ρωσίας.

• Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου.

• Τα της παράταξης στους χώρους των Ηρώων ο Ναύσταθμος Κρήτης (ΑΔΦΧ)

• Τα της τάξης στους χώρους των Ηρώων η Αστυνομική Δ/νση Χανίων.

• Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται για την καθαριότητα και εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής στο χώρο του Ηρώου Χανίων. Επίσης να διαθέσει προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας για την επίδοση των στεφάνων.

• Το συντονισμό των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και συγκεκριμένα ο κ. Σήφης Μαρκάκης, Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, και η κα Ρούλα Οικονομάκη, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων.
Τελετάρχης της Π.Ε. Χανίων ορίζεται ο υπάλληλος Χρήστος Θωμάκης.

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, αφού δηλώσουν έγκαιρα στο γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα και την ιδιότητα του εκπροσώπου τους.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα