Υγεία | 26.02.2016

Οι αυτόλογοι παράγοντες, δηλαδή τα ένζυμα, εγχέονται στο σημείο που ο ασθενής νιώθει το μεγαλύτερο πόνο

Λύση στους χρόνιους πόνους από τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες και αρχόμενες αρθρίτιδες βάζει ενέσιμη θεραπεία με αυτόλογους παράγοντες (ένζυμα) τα οποία λαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενή.

Οι αυτόλογοι παράγοντες, δηλαδή τα ένζυμα, εγχέονται στο σημείο που ο ασθενής νιώθει το μεγαλύτερο πόνο ή και γύρω από αυτό και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους χρόνιους πόνους, σύμφωνα με το χειρουργό ορθοπαιδικό και πρώην αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού κ. Ιωάννη Ιγνατιάδη.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας, η οποία δοκιμάστηκε σε ασθενείς, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο των Αμερικανικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού, Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων 13-19 Ιανουαρίου στην  Αριζόνα.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται σε 1-3 συνεδρίες  για περίπου 20-25 λεπτά η κάθε συνεδρία.

Στο αμερικανικό συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης και στοιχεία από την εφαρμογή των τοπικών ενέσεων με το αυτόλογο ενζυμα στις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως είναι του αντίχειρα όπου, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα της χρήσης αυτής ήταν εξαιρετικά.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιγνατιάδης, η  θεραπεία με το αυτόλογο ενζυμα, είναι απλή και γρήγορη γι αυτό μπορεί να γίνει ακόμα σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, από εξειδικευμένο όμως προσωπικό. Αυτό μειώνει αυτόματα το κόστος καθώς αποφεύγονται τα έξοδα νοσηλείας ενός νοσοκομείου.


Πηγή: naftemporiki.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα