Κρήτη | 30.11.2012

Απεστάλη από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Δήμο Χανίων, το σχετικό έγγραφο

Δεν είναι νόμιμη η τροποποίηση του σχεδίου πόλης της περιοχής του παλιού νοσοκομείου, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, το οποίο έχει αντιρρήσεις σε ότι αφορά στον συντελεστή δόμησης και την κάλυψη που δεν πρέπει να υπερβαίνει σε ύψος ένα διώροφο κτήριο.

Σε ότι αφορά όμως στην ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου Χανίων, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Να θυμίσουμε ότι η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ θα προηγηθεί η κατεδάφιση του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.600.000 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η δημοπράτηση αναμένεται την άνοιξη του 2013.

Όπως αναφέρεται σχετικά από το Δήμο Χανίων, σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο της κατεδάφισης του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της ανέγερσης στον χώρο αυτό, ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Νίκο Ξυνίδη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, απεστάλη σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Δήμο Χανίων, το σχετικό έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται ότι το «σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με θέμα “Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Χανίων στον χώρο του πρώην Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης”, μετά από την επεξεργασία του από το ΣτΕ, προωθείται  προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η απόφαση του ΣτΕ που αφορά στην αλλαγή στους συντελεστές δόμησης δεν δημιουργεί εμπλοκή στο εν λόγω έργο. Από το Δήμο Χανίων, έγιναν δεκτοί οι νέοι συντελεστές και έτσι, κατόπιν της εξέλιξης αυτής, από την Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, εστάλησαν σήμερα  στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης τα τεύχη δημοπράτησης για το υποέργο «Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων», π/υ 1.600.000 €», όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης από τον Αντιδήμαρχο κ. Ξυνίδη.
Ως πιθανός χρόνος υλοποίησης του εν λόγω υποέργου της κατεδάφισης προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου- Απριλίου 2013

Πηγή: neatv.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα