Κρήτη | 30.03.2016

Σε περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς του, οφείλει και πρέπει να το γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και να λάβει από πιστοποιημένο κτηνίατρο τη μεταβολή εγγραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Από το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας γνωστοποιείται στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράπετρας και  συγκεκριμένα στην ενότητα ΄΄Δεσποζόμενα κι Αδέσποτα Ζώα΄΄,  είναι αναρτημένη προς ενημέρωση  η κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή.

Καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι δημιούργημα των ανθρώπων θα πρέπει κυριότερη προτεραιότητα των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων να είναι η στείρωση των κατοικιδίων τους και η ηλεκτρονική σήμανση - καταγραφή ( τοποθέτηση τσιπ ).

Διευκρινίζεται επίσης, ότι σε περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς του, οφείλει και πρέπει να το γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και να λάβει από πιστοποιημένο κτηνίατρο τη μεταβολή εγγραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου στο οποίο και όλοι ανήκουμε.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα