Ελλάδα | 23.03.2015

Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο High Speed 5, το οποίο βρίσκεται για επισκευή στον μώλο Κερατσινίου.

Νεκρό άτομο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλοίο High Speed 5, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ ήταν αγκυροβολημένο εντός της επισκευαστικής ζώνης στον μώλο ΔΕΗ Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών στο εσωτερικό του πλοίου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρέου τύπου οξυγονοκόλληση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Την ώρα της έκρηξης στο πλοίο βρίσκονταν συνεργεία της επισκευαστικής ζώνης και επιχειρείται η καταμέτρηση των μελών τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Ανακοίνωση της εταιρείας

"Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα