Αθλητισμός | 24.07.2015

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την αγορά της ΑΕΚ φέρεται να εξετάζει ο πάμπλουτος επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη και ιδιοκτήτης της Βαλένθια, Πέτερ Λιμ!

Το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με την εμπλοκή του στην ΑΕΚ φέρεται να εξετάζει ο Πέτερ Λιμ.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Βαλένθια, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των χιλίων πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιοδικού «Forbes».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, το ενδιαφέρον του επιχειρηματία από την Σιγκαπούρη επιβεβαιώνει μέλος της JP Morgan, της μεγάλης διαχειριστικής εταιρείας κεφαλαίων που ανήκει στον Ασιάτη.

Μάλιστα, εφημερίδα αναφέρει πως παρέθεσε και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα δράσης, με έρευνα αγοράς εκ μέρους συνεργατών του Λιμ, προσέγγιση της ΑΕΚ (άμεση, εντός Αυγούστου), επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου (αν όλα κυλήσουν ομαλά στην αρχική επαφή) στην Αθήνα κι έκτοτε συνέχεια των διαπραγματεύσεων με σκοπό το deal και την εμπλοκή του στην «κιτρινόμαυρη» ως τα τέλη του χρόνου!

Η πρόθεση του Ασιάτη επιχειρηματία να επενδύσει στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από την Ισπανία, καθώς πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει ένα αθλητικό χαρτοφυλάκιο, αξίας 1 δις. ευρώ (!), με επενδύσεις σε διάφορα αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ιδέα εμφανίστηκε προτού κορυφωθεί η κρίση στην Ελλάδα και αφορούσε την εμπλοκή αποκλειστικά την εμπλοκή σε ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ είχε εξετάσει και άλλον έναν σύλλογο (χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομα της άλλης ομάδας).

Από την πλευρά τους, στην ΑΕΚ αναφέρουν πως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επαφή με τον Πέτερ Λιμ και δηλώνουν άγνοια για το συγκεκριμένο ενδιαφέρον του επιχειρηματία από τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: sport-fm.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα