Κόσμος | 21.08.2015

Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία παιδιά, δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο το οποίο χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων άσυλο (φωτ. αρχείου).

Εμπρηστές επιτέθηκαν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγαλύτερη εισροή ανθρώπων, το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη, 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν επεισόδια σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θουριγγία, στην κεντρική Γερμανία, εξαιτίας του ότι ένας πρόσφυγας έσχιζε σελίδες του Κορανίου, ενώ πολιτικοί προειδοποιούν ότι η ένταση θα αυξηθεί, καθώς οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα αναμένεται να τετραπλασιαστούν.

Άνδρες της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά στο Νόιστατ αν ντερ Βάλντνααμπ υπό έλεγχο λίγη ώρα αφότου κάτοικος ειδοποίησε τις αρχές για την εκδήλωσή της στις 03:20 τοπική ώρα (04:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους πρόσφυγες κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε δύο ανθρώπους να πηδούν από παράθυρο στο ισόγειο κι ένα τρίτο άτομο μπροστά στο κτήριο. Και οι τρεις φέρονται να διέφυγαν. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο του εμπρησμού να ήταν το ρατσιστικό μίσος, προσθέτοντας ότι η έρευνα ακόμη βρίσκεται στα αρχικά στάδια κι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία παιδιά, δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο το οποίο χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων άσυλο.

Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς καταγράφηκαν 150 εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν ολοσχερώς κέντρα υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι το Βερολίνο αναμένει ο αριθμός των αιτούντων άσυλο να φθάσει τους 800.000 ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2015.

Μολαταύτα το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων, ποσοστό αυξημένο εν σχέσει με τον Ιούλιο, όταν ανερχόταν στο 54%, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία επικαλέστηκε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

 

 

naftemporiki.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα