Υγεία | 29.11.2013

Αίτημα από την 7η ΥΠΕ για προμήθεια εμβολίων

Με βασική επιδίωξη την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και την πρόληψη της υγείας του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης προγραμματίζει και εφέτος την πραγματοποίηση αντιγριπικών εμβολιασμών σε ανασφάλιστους πολίτες, σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο και από εξειδικευμένο προσωπικό των νοσοκομείων στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για την πόλη του Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό, κατατέθη αίτημα προμήθειας εμβολίων και συγκεκριμένα πνευμονιόκοκου και αντιγριπικού, στο Υπουργείο Υγείας, για τον εμβολιασμό ανασφάλιστων – άπορων πολιτών και ομάδων υψηλού κινδύνου, οι οποίοι αδυνατούν να εμβολιασθούν λόγω της περιορισμένου αριθμού εμβολίων που έχουν διατεθεί στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Το προηγούμενο έτος, το 2012, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης διέθεσε συνολικά 567 εμβόλια στην υγειονομική περιοχή ευθύνης της, ενώ εφέτος οι ανάγκες καταγράφονται μεγαλύτερες.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα