Αθλητισμός | 30.05.2014

Σε ποσοστό 65% οι έλληνες ποδοσφαιριστές δήλωσαν πως έχουν λόγους να πιστεύουν ότι στήθηκαν παιχνίδια στην λίγκα τους την περασμένη χρονιά. Τί δείχνει μεγάλη διεθνής έρευνα.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Birbeck του Λονδίνοι, εκ μέρους της FIFPro, της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών και σύμφωνα με το αποτέλεσμά της, στην Ελλάδα το πρόβλημα με τα στημένα παιχνίδια  είναι μεγάλο.

Συγκεκριμένα, 29 παίκτες, δηλαδή το 13,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν παίξει σε στημένο παιχνίδι . Οι 9 δήλωσαν ότι έχουν υποψίες ότι είχαν παίξει σε τέτοιον αγώνα. Το 12,8% δήλωσαν ότι τον τελευταίο χρόνο τους έγιναν σχετικές προτάσεις.

Σε ποσοστό 65% οι έλληνες ποδοσφαιριστές δήλωσαν έχουν λόγους να πιστεύουν ότι στήθηκαν παιχνίδια στην λίγκα τους την περασμένη χρονιά. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απόψεων που δόθηκαν σε σχέση με κάθε άλλη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια ερώτηση η Ρουμανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 13,6% και ακολουθεί με 11,8 η Ιταλία και 10,4% η Σλοβακία.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα», σχολιάζει η έρευνα και προσθέτει: «Συγκλονίζει ο αριθμός των παικτών που είχαν λόγους να πιστεύουν ότι στήνονται αγώνες στην λίγκα τους. Αυτό το στοιχείο, αν και ατεκμηρίωτο, θα πρέπει να θορυβήσει τις αρχές και να το ερευνήσουν περαιτέρω. 

Στην έρευνα ερωτήθηκαν 1.500 παίκτες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας από την Ελλάδα, την Σκωτία, την Αγγλία, την Φινλανδία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Οι παίκτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 17 ερωτήσεις. Ρωτήθηκαν αν είχαν παίξει σε αγώνα που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν στημένο, αν τους πλησίασε κάποιος καιτους ζήτησε να πάρουν μέρος σε στήσιμο αγώνα, και αν – για τον οποιονδήποτε λόγο – πιστεύουν ότι μέσα στην τελευταία χρονιά, στήθηκαν παιχνίδια .

Πηγή: thetoc.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα