Ελλάδα | 11.12.2014

Προετοιμασία νομοσχεδίων για την επόμενη ημέρα μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Τσίπρας

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί σε εκλογική και εν συνεχεία κυβερνητική ετοιμότητα τα στελέχη του κόμματος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, για εγρήγορση ενόψει επερχόμενων πρόωρων εκλογών λόγω του διαφαινόμενου αδιεξόδου με τους 180 βουλευτές για την Προεδρική εκλογή, όσο και στην κοινή γνώμη, ώστε να δηλώσει «παρών» για την επόμενη ημέρα, ως εν αναμονή πρωθυπουργός.

Η συζήτηση περιελάμβανε ανάλυση του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού και συζήτηση για το κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς , κυρίως στην Ευρώπη με την εμφανή στήριξη της κυβέρνησης, όπως επισημάνθηκε από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και αξιωματούχους της ΕΕ, που θεσμικά, οφείλουν να τηρούν αποστάσεις και να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει άμεσα ένα όργανο που θα απαντά σε κάθε πρόκληση που θα εκδηλώνεται από κοινοτικά όργανα και ξένες κυβερνήσεις, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 που, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν αναπάντητες.

Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου με την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς βουλευτές στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψηφοφοριών. Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι είναι πιθανό να δούμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και άλλο αποτέλεσμα την τρίτη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι 180 ψήφοι, δεν θα συγκεντρωθούν.

Δίνοντας το έναυσμα για εγρήγορση και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να αυξηθεί η συμμετοχή του λαού στις διαδικασίες και να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης στην προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης του λαού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι δηλώσεις και τα υπονοούμενα για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ο κ. Τσίπρας ζήτησε να τεθεί η ΠΓ σε διαρκή συνεδρίαση, ενώ με την συμμετοχή του ιδίου συνεχίζονται το προσεχές Σαββατοκύριακο οι περιφερειακές συνδιασκέψεις, στο Ηράκλειο το Σάββατο και την Λάρισα την Κυριακή.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης να τεθεί σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και επίσης ζήτησε, να ετοιμαστούν από τώρα οι νομοθετικές παρεμβάσεις της επόμενης κυβέρνησης.

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα