Κόσμος | 01.09.2015

Ανάμεσα στα σύνεργα των δραστών υπήρχε και στηθοσκόπιο!

Δύο Γάλλοι διαρρήκτες, ηλικίας 56 και 31 ετών, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας του Παρισιού μετά από μια σειρά διαρρήξεων σε πολυτελή ξενοδοχεία, τόσο της Πόλης του Φωτός, όσο και σε ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας.Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιόφωνο RTL, οι δύο ευρηματικοί διαρρήκτες πήγαιναν στην ρεσεψιόν των πολυτελών ξενοδοχείων και ζητούσαν τα κλειδιά των «δωματίων» τους, τα οποία είχαν ξεχάσει, προφασιζόμενοι πλούσιους Άραβες τουρίστες. Στην συνέχεια οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν ένα στηθοσκόπιο για να βεβαιωθούν ότι τα δωμάτια ήταν άδεια και αφού έμπαιναν μέσα, με ένα καλέμι και με σφυρί κατέστρεφαν τα χρηματοκιβώτια.Κατά την έξοδό τους από τα ξενοδοχεία οι δύο διαρρήκτες διέφευγαν με μεταφορικά μέσα που τους περίμεναν έξω από τις εισόδους των πολυτελών καταλυμάτων.

Η γαλλική αστυνομία οδηγήθηκε στα βήματα των διαρρηκτών από τα βίντεο των ξενοδοχείων ενώ, όταν τους συνέλαβε, η λεία που ανακάλυψε ήταν εντυπωσιακή. Οι δύο διαρρήκτες είχαν συγκεντρώσει σε μετρητά το  ποσόν των 80.000 ευρώ, πολλά κοσμήματα μεγάλης αξίας, πολυτελή ρούχα και ακόμα, είκοσι κάρτες από δωμάτια ξενοδοχείων. Ανάμεσα στα αντικείμενα των δύο διαρρηκτών βρέθηκε επίσης το στηθοσκόπιο που χρησιμοποιούσαν.

Τα χρήματα που είχαν κλαπεί ήταν κυρίως, Αραβικά νομίσματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι διαρρήκτες είχαν ως στόχο τους ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν πλούσιοι Άραβες.Πηγή: protothema.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα