Πολιτισμός | 30.06.2015

Τιμητική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγνίου, για την προσφορά του Βασίλη Σκουλά στην κρητική παράδοση

Τιμητική εκδήλωση για την πολυετή προσφορά στη μουσική, το τραγούδι και την παράδοση της Κρήτης, του Βασίλη Σκουλά οργανώνει αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, και ώρα 8.30 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγνίου η «Αλαγονία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αλαγνίου, που μπορεί πλέον να μην γεμίζει από τις χαρούμενες φωνές μαθητών, καθώς έπαψε να λειτουργεί, αλλά φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια τις πολιτιστικές ανησυχίες των κατοίκων του .

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Ζαιμάκης θα παρουσιάσει τη μουσική διαδρομή του τιμώμενου καλλιτέχνη αναπτύσσοντας εισήγηση με τίτλο: Παράδοση και νεωτερικότητα στο έργο του Βασίλη Σκουλά.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης και ο παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών Γιώργος Βιτώρος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα απολαύσουν μουσική και τραγούδι από το Βασίλη Σκουλά αλλά και από τη νέα και ελπιδοφόρα γενιά μουσικών του χωριού.

Ειδικότερα θα παίξουν οι: Νίκος Γερακάκης (λαούτο), Χρήστος Ζηδιανάκης (λαούτο, μαντολίνο), Κωστής Μαθιανάκης (λαούτο), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα), Σταύρος Ψυλλάκης (λύρα). Το συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα θα «ντύσει» χορευτικά τη βραδιά.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα