Κρήτη | 31.07.2014

Δραματική είναι η κατάσταση μεταξύ των επιχειρηματιών του Ηρακλείου, οι οποίοι όπως επισημάνθηκε και σε συνάντηση στο γραφείο του προέδρο του Επιμελητηρίου Μανόλη Αλιφιεράκη, αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επιχειρηματίες του Ηρακλείου στις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΕ και την αδυναμία ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα συζήτησε ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του ΟΑΕΕ κ. Ηλία Καγιαυτάκη και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΕ κ. Φώτη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Αλιφιεράκης περιέγραψε τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και διατύπωσε το αίτημα της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για αναπροσαρμογή των απαιτήσεων του Ταμείου απέναντι στους ασφαλισμένους με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, τονίζοντας παράλληλα τη διαφωνία του για τη μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ.

Οι κ. Καγιαυτάκης και Παπαδόπουλος τόνισαν την αδυναμία του λιγοστού προσωπικού του ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα ν’ ανταποκριθεί στις τόσες και διαφορετικές απαιτήσεις των μελών του και συμφώνησαν με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές άμεσης και ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ν’ ανακάμψει η πραγματική οικονομία.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα