Κρήτη | 30.11.2012

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Αθήνα και Χανιά εκ των οποίων ο ένας αρχηγικό μέλος της οργάνωσης -Αναζητούνται άλλα δύο για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εγκληματική ομάδα, που είχε σκοπό την διακίνηση και εμπορία όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν σε Αθήνα και Χανιά δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 38χρονος από την Αλβανία και ένας 49χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα .

Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης , εκ των οποίων ένας 52χρονος ντόπιος και ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, μετά από επικοινωνία με τον 38χρονο από την Αλβανία (αρχηγικό μέλος της ομάδας), κατάφεραν την επίτευξη «συμφωνίας» για αγορά όπλων και ναρκωτικών ουσιών, κανονίζοντας συνάντηση με μέλος της οργάνωσης στα Χανιά.

Το πρωί της Παρασκευής, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή των Χανίων, ο 49χρονος παρέδωσε σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά είκοσι δύο κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη έναντι του χρηματικού ποσού των 17.000 ευρώ.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων  και συνέλαβαν τον 49χρονο, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης επικοινωνίας σε εμπορία ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με ένας 52χρονο ημεδαπό και άλλο άτομο αγνώστων στοιχείων, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και όπλων  στην  Επικράτεια.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν άλλων ατόμων εμπλεκόμενων στην εγκληματική ομάδα.


 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα