Κρήτη | 30.04.2014

Εδώ και 15 ημέρες είχε τονιστεί η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της αναγκαστικής απόσπασης οδηγών από τα Κέντρα Υγείας του δήμου Μινώα Πεδιάδος προς τον υπουργό Υγείας

Πριν γίνει το... κακό είχε χτυπήσει το “καμπανάκι” η δημοτική αρχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος με παρέμβασή της προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με την αναγκαστική απόσπαση οδηγών από τα Κέντρα Υγείας της Περιοχής στο Βενιζέλειο.

Ο δήμαρχος, Ζαχαρίας Καλογεράκης, είχε στείλει επιστολή στον υπουργό υγείας και ζητούσε να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα για να μην θρηνήσουμε κάποιο νεκρό, όπως έγινε το πρωί της Τετάρτης με τον άτυχο 32χρονο Πακιστανό (δείτε εδώ).

Στην από τις 15-4-2014 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης είχε αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής, αλλά και από τους όμορους Δήμους Βιάννου, Αρχανών – Αστερουσίων και Χερσονήσου. Λόγω του πλήθους των εξυπηρετούμενων καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες διακομιδές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, προσφέροντας άμεση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, η θέση σε διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΚΑΒ είχε ως αποτέλεσμα να αποσπαστούν 3 οδηγοί Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η εξέλιξη αυτή έχει άμεση επίπτωση στην ομαλή ροή κάθε βάρδιας, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα παρουσίας οδηγών ασθενοφόρου σε όλες, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών που δε διακομίζονται στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού προβλήματος, αφού χωρίς την ύπαρξη οδηγών, τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε διακομιδές ασθενών και να προσφέρουν ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση και μέριμνά σας για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα από ολιγωρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναμένοντας τις δικές σας άμεσες ενέργειες, αφού κάθε ώρα που περνάει επιτείνει το πρόβλημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων». 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα