Κρήτη | 30.04.2014

Τους έχει δοθεί 6μηνη αναστολή απέλασης, αλλά δεν επιτρέπεται να μεταβούν στην Αθήνα

Εγκλωβισμένοι παραμένουν στα Χανιά τώρα και περίπου ένα μήνα οι 140 Σύριοι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 42 παιδιά, που είχαν είχαν εντοπιστεί και μεταφερθεί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς από την Αίγυπτο στην Ιταλία.

«Το μόνο που ζητάμε είναι να μας δώσουν την άδεια για να πάμε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα που έχει κάποιο πρόγραμμα υποδοχής και σχετική νομοθεσία για τους πρόσφυγες», επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται προσωρινά στη Νέα Χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Σύριους πρόσφυγες έχει δοθεί 6μηνη αναστολή απέλασης, αλλά δεν επιτρέπεται να μεταβούν στην Αθήνα όπου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για παροχή πολιτικού ασύλου καθώς η Αθήνα, όπως και οι νομοί Κέρκυρας, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, θεωρούνται πύλες εξόδου από τη χώρα.

Αρκετοί δε από αυτούς όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ ορισμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται ιατρική υποστήριξη.


Πηγή: haniotika-nea.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα