Υγεία | 30.09.2013

Οι νεότερες θεραπείες που χορηγούνται ανά διαστήματα με ενέσιμη μορφή στον οφθαλμό αποδεικνύονται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πιο αποτελεσματικές ακόμη και από την επεμβατική χρήση των λέιζερ

Νεότερα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για της παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο, δείχνουν ότι τα ενέσιμα φάρμακα κατά του αυξητικού παράγοντα του αγγειακού ενδοθηλίου βελτιώνουν σημαντικά την όραση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις του αμφιβληστροειδους, οι οποίες σχετίζονται με την ηλικία. 
 
«Με τα νεότερα δεδομένα μπορούμε να πούμε ότι περιορίζοντας τα συμπτώματα, περιορίζουμε τις βλάβες και αποτρέπουμε την τύφλωση. Είναι συμπτωματική αγωγή, δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη της νόσου. Όμως, μπορούμε να την σταθεροποιήσουμε, ώστε να μην χάνεται η όραση. Οι ασθενείς μπορούν να δουν καλύτερα και αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποιοι δεν χρειάζεται να σταματήσουν να εργάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χ. Αγκοστίνι, ειδικός σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.     
 
Εξάλλου, οι νεότερες θεραπείες που χορηγούνται ανά διαστήματα με ενέσιμη μορφή στον οφθαλμό αποδεικνύονται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πιο αποτελεσματικές ακόμη και από την επεμβατική χρήση των λέιζερ. Νεώτερα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι τα φάρμακα νέας γενιάς μπορούν, σε συνδυασμό με στενή παρακολούθηση τους ασθενούς, να περιορίσουν ακόμη κατά 90% την απώλεια όρασης και κατ' επέκταση την τύφλωση.

ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα