Κρήτη | 13.02.2016

Έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο

Πολύ νέα έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος από την Κρήτη, Μαρία Παπουτσάκη. Στα 61 της μόλις χρόνια, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο η Μαρία Παπουτσάκη υπέκυψε το πρωί του Σαββάτου.

Είχε γεννηθεί στο Πισκοπιακό Χερσονήσου στην Κρήτη και διέγραψε μια σημαντική πορεία στη δημοσιογραφία, κατακτώντας την εκτίμηση κοινού και συναδέλφων της για την δουλειά αλλά και το χαρακτήρα της. 

Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ Flash. Για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας. Επίσης είχε εργαστεί για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο έλαβε και το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους της.

«Η Μαρία Παπουτσάκη άφησε πίσω της ένα πλούσιο δημοσιογραφικό έργο, επιδεικνύοντας ήθος και μαχητικότητα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Έφυγε σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και επάρκεια για περισσότερα από τριάντα χρόνια, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες και βάζοντας πάνω απ’ όλα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

» Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μια υπέροχη γυναίκα. Μαχητική δημοσιογράφος και αφοσιωμένη σύντροφος. Σε όλη την πορεία της επέδειξε ήθος, εντιμότητα, επαγγελματισμό και δύναμη. Για όλους εμάς, και εμένα προσωπικά, υπήρξε κυρίως μια φίλη, αληθινή με καθαρή σκέψη και ειλικρινή φωνή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Αντίο αγαπημένη μου Μαρία».

«Με την Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια σε εφημερίδες. Ήταν πάντα η ευγενική μας φίλη, πρόθυμη να μας συμπαρασταθεί ή να μας φωτίσει με τις γνώσεις της. Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μεγάλη δημοσιογράφος, μεγάλη ρεπόρτερ. Σεμνή αλλά πάντα παρούσα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολύ δικούς της ανθρώπους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της Μαρίας Παπουτσάκη εξέφρασαν επίσης, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα.

» Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας.»

Τη θλίψη του για τον θάνατό της Μαρίας Παπουτσάκη εξέφρασε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα το σύζυγό της, επίσης συνάδελφο, Μιχάλη Αλεξανδρίδη. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους μας καθώς έφυγε πρόωρα μία καθ' όλα άξια και αγαπητή δημοσιογράφος και φίλη» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα