Κρήτη | 30.01.2015

Οι εγγραφές άνοιξαν απο τις 12 Ιανουαρίου 2015

Την 1η  Μάρτη 2015 θα διεξαχθεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πολυαναμενόμενος ορεινός αγώνας « Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ)  Ιεράπετρας » (26,3 χλμ ±1350 μ.)

Οι εγγραφές άνοιξαν απο τις  12 Ιανουαρίου 2015 .

Πληροφορίες- Εγγραφές στο site http://www.oykritis.gr ή στο τηλέφωνο 6973032299

 Φέτος προστέθηκε ένας επιπλέον ορεινός αγώνας των 12,5 χλμ και υψομετρικής ανάβασης/κατάβασης ±650 μ. , έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε περισσότερους αθλητές να τρέξουν και να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπία , δάση και φαράγγια της περιοχής των Μύθων. Η εκκίνηση (ώρα 11:00 π.μ.) και ο τερματισμός θα γίνει στους Μύθους.

Θεωρούμε ότι οι αγώνες διεξάγονται σε ένα από τα ωραιότερα - χωρίς υπερβολή - φυσικά τοπία της Κρήτης , δίνοντας τους μοναδική αξία και ιδιαιτερότητα. Περιοχές των δασών και των φαραγγιών  Μύθων αλλά και του Σελακάνου σε αρχαία μονοπάτια λαμβάνουν χώρα οι αγώνες , σε μέρη σπάνιας ομορφιάς , δίνοντας την δυνατότητα να τα επισκεφτούν και να τρέξουν εκεί συμμετέχοντες ζώντας μοναδικές εμπειρίες . 15 χλμ δικτύου μονοπατιών που πρόσφατα καθαρίστηκαν έγιναν προσπελάσιμα και επισκέψιμα αποτελούν το κύριο κομμάτι του μεγάλου αγώνα των 26,3 χλμ.

Μαζί μας θα είναι και θα μας  κάνει την τιμή να μας επισκευτεί και συμμετέχει στον μεγάλο αγώνα και διεθνούς εμβέλειας αθλητής ορεινού τρεξίματος Νίκος Καλοφύρης της The North Face από το Μέτσοβο με τις μεγάλες διακρίσεις τόσο στα βουνά του Νεπάλ  (αγώνας 300 χλμ) όσο και στις Άλπεις (αγώνας 100 χλμ)  όπου διακρίθηκε μέσα στην πρωτη τριάδα στην γενική κατάταξη.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Βασίλη Ζαχαρόπουλου.

Μετά το τέλος των αγώνων και των απονομών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων θα φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακό γεύμα, στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου όπου θα γίνουν και οι τερματισμοί.

Λεωφορείο θα υπάρχει με δωρεάν μεταφορά από Ηράκλειο πρός Μύθους και αντίστροφα με αναχώρηση την Κυριακή πρωί στις 08:00 από την πλατεία Ελευθερίας και το άγαλμα Βενιζέλου. Κρατήσεις θέσεων γίνονται με την ηλεκτρονική εγγραφή.

Πέρυσι στον αγώνα των 26,3 χλμ πρώτη καλύτερη επίδοση είχε ο Φάνης Αρκουμάνης  με χρόνο  2:23:10 , δεύτερη καλύτερη επίδοση ο Παντελής Καμπαξής με χρόνο 2:26:01  και τρίτη καλύτερη επίδοση ο Thomas Andersen από την Νορβηγία με χρόνο 2:30:55

Ο μεγάλος αγώνας των 26,3 χλμ ,πληροί τα Νέα κριτήρια(2015)  για την συμμετοχή στον Olympus Marathon.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα