Αθλητισμός | 30.03.2015

Στους Περιφερειακούς Αναπτυξιακούς Αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Την προηγούμενη Κυριακή διεξήχθησαν στο Κλειστό γυμναστήριο του Τ.Ε.Ι. οι Περιφερειακοί Αναπτυξιακοί Αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων από τον Α.Ο. Θησέα Ηρακλείου. Οι παραπάνω αγώνες αφορούσαν παιδιά ηλικίας 8-13 χρονών και συμπεριλάμβαναν όλα τα ‘οπλα.

Οι αθλητές της Γ.Ε.Η. κατάφεραν να κερδίσου δυο χάλκινα μετάλλια. Ο Στέλιος Παπαδάκης στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων και ο Βασίλης Βρέντζος στη Σπάθη Παμπαίδων ενώ στο ίδιο όπλο ο Γιάννης Σπινθουράκης κατέλαβε την 6η θέση.

Οι προπονητές του συλλόγου Παναγιώτα Ταλίδου και Πάνος Τζινιόλης δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των αθλητών ” Συγχαρητήρια στους μικρούς μας αθλητές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκληρή δουλειά για την κατάκτηση υψηλότερων στόχων στο μέλλον.”

“To Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει όλα τα παιδιά του συμμετείχαν στους περιφερειακούς αγώνες και τους εύχεται καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Στην διοργάνωση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Αγώνων, αν και υπήρχε συμμετοχή από όλα τα σωματεία της Κρήτης, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους το γεγονός της έλλειψης επίσημων προέδρων κρίσεως-διαιτητών. Το ρόλο του κριτή των παιδιών έπαιξαν ανειδίκευτα άτομα καθώς και κάποιοι ανήλικοι αθλητές με μικρή εμπειρία στο άθλημα. Πιστεύουμε ότι το παραπάνω γεγονός υποβαθμίζει το άθλημα Ξιφασκίας. Κατανοούμε ότι, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, το οικονομικό κόστος της διοργάνωσης αγώνων είναι υψηλό αλλά καλό θα είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στο παρελθόν η ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Ο. σε συνεργασία με το σύλλογο μας λειτούργησε σχολή προέδρων κρίσεως Ξιφασκίας στο Ηράκλειο από όπου αποφοίτησαν συντοπίτες μας, κατάλληλοι να διαιτητεύουν σε αγώνες. Επιβάλλεται λοιπόν οι σύλλογοι που αναλαμβάνουν επίσημες διοργανώσεις να τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για Αναπτυξιακούς Αγώνες όπου παιδιά μικρής ηλικίας κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αγωνιστικό επίπεδο.”

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα