Υγεία | 29.01.2015

Οι γιατροί συνταγογραφούν το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε απλό χαρτί, γιατί δεν καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Κανονικά διατίθεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλη  Κατσαράκη, το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, το οποίο ζητούν ολοένα και περισσότεροι γονείς, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τα δύο κρούσματα που εκδηλώθηκαν στα Χανιά.

Ο κ. Κατσαράκης  έβαλε τέλος σε φήμες που έκαναν λόγο για απόσυρση παρτίδας του εμβολίου, ενώ έβαλε τέλος και σε φήμες που μιλούσαν για παρενέργειες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ίσως σε κάποιους γονείς υπήρχε σύγχυση με αφορμή την ανάκληση -προ μηνών- παρτίδων του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα C. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν ισχύει η φημολογία. Είναι τελείως ανυπόστατη. Τόσο ο Ε.Ο.Φ. όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνουν ταχύτατα για τις περιπτώσεις αποσύρσεων οποιασδήποτε παρτίδας, οποιουδήποτε εμβολίου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σύγχυση με εμβόλιο μηνιγγίτιδας, το οποίο κυκλοφορούσε και αφορούσε άλλη ομάδα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι γιατροί συνταγογραφούν το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε απλό χαρτί, γιατί δεν καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ότι από την ημέρα που έγιναν γνωστά τα περιστατικά έως χθες είχαν δοθεί πάνω από δύο χιλιάδες εμβόλια στα Χανιά. Επιπλέον ο κ. Κατσαράκης σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις παρενέργειες του εμβολίου καθώς δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτό που ισχύει σε όλα τα εμβόλια».

zarpa.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα