Κρήτη | 31.05.2013

Πολλοί Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες και παραγωγοί συμμετείχαν σε ατομικά καλαίσθητα περίπτερα προβάλλοντας τα προϊόντα τους και παρακολουθώντας τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης οι οποίες ήταν πολλές και ποικίλες.

Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Δευτέρα, η έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση», στο Φάληρο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Υπουργός Αναπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και μεγάλος αριθμός πολιτικών και επιχειρηματικών αρχών και φορέων.

Πολλοί Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες και παραγωγοί συμμετείχαν σε ατομικά καλαίσθητα περίπτερα προβάλλοντας τα προϊόντα τους και παρακολουθώντας τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης οι οποίες ήταν πολλές και ποικίλες.

Το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Πέπη Μπιρλιράκη και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Ρεθύμνης ζητώντας πληροφορίες και επαφή με το Ρέθυμνο, τις δράσεις και τους ανθρώπους του.

Οι επισκέπτες ποικίλαν:

-Οικογένειες Αθηναίων που αναζητούσαν πληροφορίες για τουριστικά καταλύματα
-Νέοι και νέες που αναζητούσαν την ατμόσφαιρα, τις γεύσεις ,τις μυρωδιές του νησιού που αγαπούν, θαυμάζουν και περνούν τις διακοπές τους.
-Οι απανταχού Ρεθεμνιώτες που συγκείμενοι  βρίσκονταν εκεί, είτε για να ρωτήσουν συγκεκριμένες  πληροφορίες για το Δήμο και όλο το Ρέθυμνο, είτε για να ρωτήσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

Εντύπωση προκάλεσε η αναζήτηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως αθλητικά γεγονότα, ιστιοπλοΐα, περιπατητικές διαδρομές και θρησκευτικός τουρισμός.

Ευχάριστη έκπληξη για τους Ρεθεμνιώτες συμμετέχοντες υπήρξε η αυξημένη αναγνωσιμότητα του Ρέθυμνου και των πολιτιστικών του δράσεων.

Το κοινό ενημερώθηκε με ειδικό φυλλάδιο για την ατζέντα των πολιτιστικών – αθλητικών και άλλων δράσεων του 2013.
Με υλικό από τον σύλλογο ξενοδόχων και την Αντιπεριφέρεια  ενημερώθηκε για τις τουριστικές υπηρεσίες της φετινής σαιζόν στον τόπο μας.

Συμπερασματικά, αξίζει να αναφερθεί ότι η προσπάθεια των διοργανωτών ήταν πολύ αξιόλογη και καλά οργανωμένη.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, μετά την στήριξή του ως αιγίδα και παρουσία, δηλώνει ικανοποιημένος ως προς την επίτευξη των στόχων που αφορούσαν την συμμετοχή του και ιδιαίτερα στον τομέα της γαστρονομίας με την ενημέρωση του κοινού για την Γιορτή Κρητική Διατροφής 05 έως 12 Ιουλίου 2013.

Ευχόμαστε δε η συγκεκριμένη έκθεση να αποτελέσει θεσμό σε ετήσια βάση για το νησί μας, όπου όλη η Κρήτη σε ραντεβού θα πραγματοποιεί διπλό έργο: συνάντηση και ενημέρωση των Κρητικών μεταξύ τους σχετική με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και συγχρόνως ανάδειξη και προβολή αυτών των αποτελεσμάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω της έκθεσης.
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα