Υγεία | 29.11.2012

Με στόχο , μεταξύ άλλων , την έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων και τη μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο Σ.Μ.Ν.

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Σήμερα, τα κρούσματα AIDS, αυξάνουν συνεχώς.
Επίσης, στην κοινωνία που ζούμε, οι ρυθμοί ζωής αποξενώνουν τον άνθρωπο και τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού γίνονται συνεχώς πιο έντονα, ενώ οι οροθετικοί ζουν στιγματισμένοι.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η σωστή ενημέρωση και η προφύλαξη και επιπλέον σεβόμενη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδράμει στον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Δ/νση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», το ΚΕΘΕΑ, το ΣΥΦΑΚ και τους Δήμους Φαιστού, Χερσονήσου και Μινώα σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS σχετικά με την πρόληψη του ιού & των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.

Το Σάββατο  1 Δεκεμβρίου 2012, από τις 10.00 π.μ.-12.00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, με το μήνυμα «μηδενίζουμε…τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις και στόχο:
-Την έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων.
-Την μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο Σ.Μ.Ν.
-Την αναχαίτιση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών,

• Στελέχη της Δ/νσης Προγραμματισμού της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, του ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Ηρακλείου θα βρίσκονται στο κιόσκι του ΚΕΘΕΑ στην Πλ. Δασκαλογιάννη και στο κιόσκι στην Πλ. Ελευθερίας μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κοινό.
• Παράλληλα στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στο ΚΕΠΥΚΑ στο ισόγειο στην Οδό Σμύρνης 26 θα προβάλλεται ψηφιακά υλικό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.
• Την ίδια ημέρα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου μετά τις 12.00 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση σε κεντρικές πλατείες της πόλης και στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες για τη διανομή προφυλακτικών και αντίστοιχου ενημερωτικού υλικού το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, σέρβικα, αλβανικά, βουλγάρικα, ρουμάνικα και ρώσικα).
• Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις θα λάβουν χώρα και στους Δήμους Φαιστού, Μινώα και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες τους και θα μοιραστεί έντυπο υλικό σε πλατείες, καφενεία αλλά και στα σχολεία των περιοχών αυτών.
• Ενημέρωση για το AIDS, Ηπατίτιδα και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα γίνεται και από τα Κέντρα Υγείας, στα οποία έχει αποσταλεί ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια.

Μέρος του ενημερωτικού υλικού που θα διανεμηθεί και θα προβάλλεται μέσω οθόνης στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,
αποτελεί αντικείμενο εργασίας της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα