Κρήτη | 31.07.2014

Δυνατότητα να απασχολήσουν ανέργους που καταρτίστηκαν μέσω των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, παρέχεται στους επιχειρηματίες του νομού, μέσω του Επιμελητηρίου και του δήμου Ηρακλείου.

Ενημέρωση για τις δυνατότητες απασχόλησης ανέργων μέσω των δράσεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Αναπτυξιακής και του δήμου Ηρακλείου.

Ο στόχος είναι όπως επισήμανε και η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη, από τη μια είναι η ώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και από την άλλη η τόνωση της αγοράς εργασίας.

Εξακόσιοι άνεργοι έτοιμοι για δουλειά

Τα προγράμματα εκπαίδευσης παρακολούθησαν συνολικά 600 άνεργοι στο νομό Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε λίστα του Επιμελητηρίου και είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα επιχορήγησης για την πρόσληψη υπαλλήλων από τη σχετική λίστα, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του  Επιμελητηρίου Ηρακλείου http://goo.gl/xhMbZq.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη, η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 4 μήνες και το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Τα προγράμματα αφορούν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων: άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα κάτω από τα όρια της φτώχειας και άνεργους άνω των 45 ετών.

Το Πρόγραμμα, ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.


 

Web TV | 31.07.2014

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα