Κρήτη | 01.05.2013

Βραβεύτηκαν ο Κρητικός Μαλβαζίας και ο ερυθρός οίνος Μαντηλάρι 2008

Την κορυφαία διάκριση του διπλού χρυσού μεταλλίου κατέκτησε ο “Κρητικός Μαλβαζίας” Λυραράκη στον διαγωνισμό China Wine and Spirits Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στο Χόνγκ Κόνγκ.

Με την πεποίθηση ότι ο κρητικός μαλβαζίας ήταν ένα πολυποικιλιακό γλυκό κρασί και προσπαθώντας να αναβιώσουν την παράδοση οι άνθρωποι του κτήματος δημιούργησαν ένα εξαιρετικής ποιότητας φυσικώς γλυκύ οίνο, με εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων και γεύσεων που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια.

Στον ίδιο διαγωνισμό με χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκε ο ερυθρός οίνος “Μαντηλάρι 2008” Λυραράκη ένα μονοποικιλιακό κρασί, με εξαιρετική δομή, πλούσιες ταννίνες και μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης και με ασημένιο ο κλασσικός και πολυβραβευμένος ερυθρός οίνος “Ο Μυστικός Δείπνος 2010”.

Οι διακρίσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς ο διαγωνισμός CWSA εστιάζει αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, στις απαιτήσεις και την ζήτηση των καταναλωτών της.
Με κριτές που δεν είναι απαραίτητα μόνο γευσιγνώστες, αλλά και εισαγωγείς, αγοραστές και διακινητές κρασιών, τα κριτήρια που θέτει ο διαγωνισμός είναι τέτοια ώστε να αναδεικνύει τα κρασιά εκείνα που θα πρωτοστατήσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Πρόκειται για μια μεγάλη αναγνώριση για την οινοποιία Λυραράκη, που επιβραβεύει την  προσήλωση της, στην αξιοποίηση της μοναδικότητας των κρητικών ποικιλιών, δημιουργώντας κρασιά αξιώσεων, με υψηλή ποιότητα και διεθνή απήχηση.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα