Κόσμος | 28.02.2014

Θα επισκεφθούν τη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Μαρτίου, την ημέρα της γυναίκας για να γιορτάσουν μαζί με τις Παλαιστίνιες

Περισσότερες από 100 γυναίκες από διάφορες χώρες σκοπεύουν να προσπαθήσουν να επισκεφθούν τη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Μαρτίου, την ημέρα της γυναίκας και να γιορτάσουν μαζί με τις Παλαιστίνιες που ζουν εκεί και παράλληλα να καταγγείλουν τον αποκλεισμό της περιοχής από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε η φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση CAPJPO-EuroPalestine, οι συμμετέχουσες, που προέρχονται από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αλγερία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία κ.ά. κράτη θα αναχωρήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το Κάιρο και θα μεταβούν στη συνέχεια στη Ράφα, το μεθοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και των παλαιστινιακών εδαφών, με στόχο να επιχειρήσουν να εισέλθουν στη Γάζα.

Το πέρασμα στη Ράφα είναι η μοναδική είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ — παραμένει, ωστόσο, πολύ συχνά κλειστή από τις αιγυπτιακές αρχές.

Μεταξύ των γυναικών είναι και η Τζαμίλα Μπουχιρέντ, σημαίνουσα προσωπικότητα του αγώνα της ανεξαρτησίας της Αλγερίας.

Στο δελτίο Τύπου της CAPJPO, ενώ διευκρινίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ανταπόκριση στην «έκκληση για βοήθεια που απηύθυναν φεμινιστικές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα