Κρήτη | 30.04.2013

Τη στήριξη του δήμου στις κοινωνικές δομές δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μ.Σκουλάκης.

Διανομή 600 τσαντών με τρόφιμα ξεκίνησε χθες για τους ωφελούμενους του προγράμματος 'Βοήθεια στο σπίτι' και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων  (Κ.Η.Φ.Η.) από τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χανίων Νάνσυ Αγγελάκη, βρέθηκε χθες το πρωί στο Κ.Η.Φ.Η. Ελ. Βενιζέλου, στο οποίο το προσωπικό της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. συγκέντρωνε και συσκεύαζε τα τρόφιμα.

Εκεί, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, ο κ. Σκουλάκης «συνομίλησε με το προσωπικό εξαίροντας το σπουδαίο έργο που προσφέρουν σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μέσω του προγράμματος 'Βοήθεια στο σπίτι' και του Κ.Η.Φ.Η.», προσθέτοντας ότι «η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με κάθε τρόπο το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο σπίτι', το Κ.Η.Φ.Η., αλλά και τους παιδικούς σταθμούς και τους εργαζομένους αυτών των δομών, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή και στην αλληλεγγύη της κοινωνίας». Αναφερόμενος δε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α., ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση» και πως «δεν μπορεί να στοχοποιείται και να απαξιώνεται από το κεντρικό κράτος η Αυτοδιοίκηση και δη οι δομές της εκείνες που ενδυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό και συντελούν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ., κα Ν. Αγγελάκη, ανέφερε ότι «σήμερα διανέμουμε τα τρόφιμα αυτά στους ωφελούμενους των προγραμμάτων 'Βοήθεια στο σπίτι' και Κ.Η.Φ.Η., καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής εν όψει και της εορτής του Πάσχα ως είθισται αυτές τις ημέρες. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειές μας με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους τους εργαζομένους της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. Χρέος μας είναι να αποδεικνύουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας και τη συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που ζουν με την ελπίδα ότι ένας από μας θα τους κρατήσει το χέρι με αγάπη και θα τους ζεστάνει μ’ έναν γλυκό λόγο. Οφείλουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε παρόντες».  

Χανιώτικα Νέα

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα