Αθλητισμός | 30.11.2013

Αιφνιδιασμένος από την στάση του ΠΑΟΚ δήλωσε ο πρόεδρος της Superleague

Ο Γιάννης Μώραλης τοποθετήθηκε για την προσφυγή των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα πολιτικά δικαστήρια μιλώντας στον Sentra Fm 103,3 «Είναι απορία μου γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκαναν προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια προσθέτοντας ένα ακόμα πρόβλημα στον Συνεταιρισμό και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, προσωπικά με αιφνιδίασε η στάση του ΠΑΟΚ και το είπα και στον κύριο Βρύζα ο οποίος επικοινώνησε μαζί για να με ενημερώσει για την αγωγή. Εκτιμώ τη στάση του κυρίου Βρύζα. Απορώ γιατί οι δύο ΠΑΕ δεν έκαναν προσφυγή στο αρμόδιο διαιτητικό όργανο το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο με 7μελή σύνθεση.

To δικόγραφο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού είναι κοινό. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συναιτερισμού όχι τόσο για την ουσία, όσο για το ότι η προσφυγή έγινε σε πολιτικά δικαστήρια. Βάση των κανόνων ποδοσφαίρου οι προσφυγές κατά αποφάσεων Ενώσων ποδοσφαίρου πρέπει να γίνονται στα αρμόδια διαιτητικά όργανα και όχι στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν τρελάθηκε κανείς στον Συνεταιρισμό. Διαπιστώσαμε πως έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα δυσφημιστικά σχόλια κατά των χορηγών και συστήσαμε την Επιτροπή. Κοινή διαπίστωση όλων στον Συνεταιρισμό είναι πως πρέπει να γίνει περιφρούρηση του προϊόντος επειδή πολλές φορές υπάρχουν δυσφημιστικά και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος των δύο βασικών χορηγών, της NOVA και του ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Σε ερώτηση εάν πίσω από αυτή την κίνηση υπάρχει δημιουργία κάποιους «μπλοκ» ομάδων που εκφράζουν δυσαρέσκεια στην διοίκηση της Σούπερ Λιγκ ο Γιάννης Μώραλης απάντησε: «Δε νομίζω πως υπάρχει δημιουργία κάποιου «μπλοκ» πίσω από την κίνηση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Σας θυμίζω πως πριν λίγο καιρό ο ΠΑΟΚ καταδίκασε την πρακτική του Σκάι».

Σχετικά με το ενδεχόμενο τιμωρίας των δύο ομάδων επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια είπε: «Υπάρχουν κανονισμοί και ποινές για τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια».

Σχετικά με τον υποβιβασμό των ομάδων στο τρέχον πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είπε: «Το ζήτημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και 45 ημέρες. Δεν υπάρχει δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά σίγουρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Ναι, δεν έχουμε κάνει καλό στο προϊόν. Και αυτό το θέμα θα πάει στο διαιτητικό δικαστήριο».

Η ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα