Κόσμος | 30.03.2016

Αθέτησε προηγούμενη δέσμευσή του να υποστηρίξει άλλον προεδρικό υποψήφιο εκτός του εαυτού του

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ αθέτησε προηγούμενη δέσμευσή του να υποστηρίξει άλλον προεδρικό υποψήφιο εκτός του εαυτού του, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις του, με το συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ.

«Όχι δεν υποστηρίζω άλλον», δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σε προεκλογική εκδήλωση του CNN, αν ακόμη στηρίζει την υπόσχεση που είχε δώσει για στήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ υπέγραψε σχετική δέσμευση τον Σεπτέμβριο σε μια κίνηση σκοπιμότητας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ την ίδια γραπτή δέσμευση έχουν υπογράψει όλοι οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα.

Από την πλευρά και ο Κρουζ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως αν θα υποστήριζε για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κάποιον άλλον. «Θα σας πω την άποψή μου για το ζήτημα αυτό. Ο Ντόναλντ δεν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος. Θα τον νικήσουμε», είπε. 

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη του Κρουζ. «Τον παρακολουθώ και διαπιστώνω πόσο βασανίστηκε για νας σας δώσει την απάντηση που σας έδωσε όταν του κάνατε την παραπάνω ερώτηση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δε θέλω να βασανίζεται. Θα σας πω ότι δεν χρειάζομαι την υποστήριξή του. Δε θέλω να τον κάνω να αισθάνεται άβολα».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα