Κρήτη | 30.04.2014

Με επιστολή του στην ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου εξηγεί τους λόγους που αρνείται τη θέση του διευθυντή

Τη θέση του διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου αρνήθηκε ο δάσκαλος Γιάννης Κριθινάκης με επιστολή που έστειλε στην ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την επιστολή του:

Τρίτη 29 Απριλίου, δέχτηκα τηλέφωνό σας στο σχολείο για να μου στείλετε υπεύθυνη δήλωση να αποδεχτώ ή όχι τη θέση του διευθυντή στο 4ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου.

Ξαφνιάστηκα! Ζήτησα να με καλέσετε εγγράφως, πράγμα που δεν έγινε δεκτό γιατί από ότι μου είπατε δεν προβλέπεται.

Ζήτησα προθεσμία 24 ωρών να απαντήσω, λάθος μου! Η απάντηση έπρεπε να είναι άμεση.

Τις εξελίξεις για την αξιολόγηση τις παρακολουθώ, δε με φοβίζει η αξιολόγηση ούτε μου δημιουργεί ανασφάλειες στη δουλειά μου.

Με τρομάζει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση της πολιτείας για την αξιολόγηση.

Τώρα επιβάλλεται για τη σχολική μονάδα, θα γίνει και στον εκπαιδευτικό, θα κρίνεται λένε υποχρεωτικά «ανεπαρκής» ένα ποσοστό, ποια τα κριτήρια ανεπάρκειας; Ένας δάσκαλος μετά από 20 χρόνια στο σχολείο θα είναι ανεπαρκής;

Δηλώνω ότι θέλω την αξιολόγηση.

Αξιολόγηση σαν αυτή που μας παρουσίασε χθες ο κ. Φθενάκης όπου η πρόοδος του μαθητή παρακολουθείται χωριστά, πως ήταν πριν και πως είναι μετά.

Αναρωτήθηκα ξανά, γιατί αυτός ο άνθρωπος διέπρεψε και τιμήθηκε πολλές φορές στο εξωτερικό για τη συμβολή του στην παιδεία και όχι στην Ελλάδα.

Θέλω την αξιολόγηση των μαθητών μου. Θέλω όταν πηγαίνω στο σχολείο οι μαθητές μου να με αγκαλιάζουν, να χαίρονται με την παρουσία μου, όταν με βλέπουν στο δρόμο να με χαιρετούν όσα χρόνια κι αν περάσουν και όταν τους βλέπω επαγγελματικά καταξιωμένους να μου λένε: Γεια σου δάσκαλε!

Έκανα αίτηση για διευθυντής, γιατί ήθελα τους συναδέλφους φίλους και συνεργάτες να τους κοιτάζω στα μάτια, να με εμπνέουν και να τους εμπνέω εμπιστοσύνη.

Τώρα αυτό είναι αδύνατο.

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε

για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,

απ’ τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε

για να σμίξουμε τον κόσμο».(Γιάννης Ρίτσος)

Για μένα είναι πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας να μην αποδεχτώ την θέση του διευθυντή στο 4ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου που έμεινε «κενή» γιατί ο συνάδελφος Γιώργος Τερζάκης αρνήθηκε να «υποταχτεί» και οι συνάδελφοι στον πίνακα των διευθυντών που βρίσκονται πριν από μένα αρνήθηκαν.Δε γεννήθηκα για το σήμερα υπηρετώ για το αύριο.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα